Vibram Fivefingers poistuu kevytjalkineet.fi valikoimasta. Viimeiset hyllyssä olevat kenkäparit alennuksella!

Haluatko suoraan ostoksille? Siirry tästä kauppaan:

Vibram Fivefingers Naisten mallit
Vibram Fivefingers Miesten mallit

Vibram Fivefingers kengät ovat varmasti kaikkein tunnetuimmat ns. paljasjalkakengät. Paljasjalkakenkien ideana on antaa jalan liikkua aivan kuin siinä ei olisi kenkää ollenkaan. Kenkä vain suojaa jalkaa teräviltä kiviltä ja lasinsiruilta.

Ensimmäiset Vibram-pohjat valmistettiin vuonna 1937
Voi tuntua siltä, että Vibram Fivefingers jalkineet ovat jotain aivan viime vuosina keksittyä. Tämä suosittuja jalkineita valmistava, yritys on kuitenkin saanut alkunsa jo vuonna 1935. Kyseisenä vuonna tragedia ajoi yrityksen perustajan Vitali Bramanin kehittämään pohjamateriaalia, jossa olisi erinomainen pito pinnalla kuin pinnalla. Käyttäen vulganointia kumisen pohjan valmistamiseen hän kehitti Carrarmato-kenkämallin. Mallista tuli pian suosittu, ja kenkämallin pohja on edelleen erittäin suosittu vuorikiipeilijöiden keskuudessa. Pirellin avustamana Bramani patentoi keksintönsä ja toi markkinoille ensimmäisen Vibram-pohjan vuonna 1937. Vuonna 1945 yritys avasi ensimmäisen tuotantolaitoksensa Italiassa. Vuonna 1965 puolestaan pohjoisamerikkalainen Quabaug Rubber Co. alkoi valmistaa Vibram-pohjia yksinoikeudella. Pari vuotta myöhemmin yritys kehitti myös Security-pohjan (turvapohja). Kyseinen pohja oli ensimmäinen pohja markkinoilla, jolla on elinikäinen takuu. Merkiksi tästä hienosta saavutuksesta tiettyihin kenkämalleihin liimattiin ”kultainen” laatta. Tästä kullankeltaisesta laatasta tuli myös myöhemmin koko yrityksen symboli.

Vibram Fivefingers kengät tulivat markkinoille vuonna 2004
Ennen kuin Vibram Fivefingers kengät tulivat vihdoin markkinoille vuonna 2004, yritys ehti kehittää erilaisia pohjia ja kenkiä erilaisiin käyttötarkoituksiin. Vibram Fivefingers kengät kehitettiin paljasjalkajuoksuun ja -kävelyyn. Ideana kengissä on, että jalka saa liikkua vapaasti ilman jäykkää pohjaa. Fivefingerseissä jopa jokaiselle varpaalle on oma paikkansa, joten kenkien muoto muistuttaakin paljaita jalkoja. Paljasjalkakengillä liikkumisen sanotaan vahvistavan monia sellaisia jalkojen lihaksia, jotka eivät tavallisilla kengillä liikuttaessa aktivoidu samalla tavalla. Tämä voi auttaa korjaamaan virheasentoja, jotka puolestaan voivat aiheuttaa ikäviä jalka-, polvi- ja selkäkipuja. Vibram Fivefingers Kmd Sport -kenkä sopii hienosti treeni- ja fitnesskengäksi. Sitä voi käyttää hyvin niin sisällä kuin ulkonakin. Vibram Fivefingers Bikila -kenkä taas on tarkoitettu juoksemiseen, varsinkin kivetyillä alueilla. Siinä on paksumpi ja kestävämpi pohja sekä heijastavia elementtejä.

Vibram Fivefingers kengät ovat erittäin helppohoitoiset. Ne voit halutessasi pestä näppärästi pesukoneessa. Pesun jälkeen kengät kuivuvat suhteellisen pian itsekseen. Kenkien materiaalina on käytetty tekstiiliä, ja pohjat ovat tietysti vibramia. Ja vaikka pohja on ohut, se on todella kestävä. Käveltäessä ja juostaessa terävät kivet ja oksat saattavat tuntua ohuen pohjan läpi, mutta jalkapohja säilyy kuitenkin ehjänä. Paljasjalkakenkiä valittaessa kannattaa tutustua eri kenkämallien eroihin ja valita omaan käyttöön parhaiten sopiva malli. Paljasjalkakengissä suositellaan valittavaksi 0,5-1 kokoa normaalia isompi kenkä, jotta varpailla olisi riittävästi tilaa liikkua. Paljasjalkajuoksussa varpaat levittyvät hieman enemmän kuin tavallisia lenkkikenkiä käytettäessä. Vaikka paljasjalkakengät alunperin esiteltiinkin enemmän juoksukenkinä, niitä voi mainiosti käyttää myös arkena kauppa- ja kaupunkireissuilla.

YHTEYSTIEDOT

050 3055020
info@kevytjalkineet.fi

Vuosaaren Jalkaterapia
Pursilahdenranta 2,
00980 Helsinki
Sisäänkäynti Aurinkorannan puolelta