Haluatko suoraan ostoksille? Siirry tästä kauppaan:

Feelmax Naisten mallit
Feelmax Miesten mallit
Feelmax Lasten mallit

Feelmax® on valmistajan omien sanojen mukaan ainoa todellinen paljasjalkakenkä markkinoilla. Feelmaxin kengät ovat jalassa mukavat kuin sukat, ja niin kevyet, että tuskin huomaat niitä.

Markkinoiden ohuin ulkopohja mahdollistaa todellisen paljasjalkatunteen, ja korjaa asentovirheitä. Oikea asento taas vähentää selkä-, polvi- ja jalkakipuja.

Jalassamme on yli 20 pientä lihasta, suurin osa niistä kiinnittyy varpaisiin, nämä lihakset kannattavat jalan kaarta. Käytettäessä normaalia, paksupohjaista ja tuettua kenkää nämä tärkeät lihakset passivoituvat ja heikentyvät. Ohutpohjaisilla kengillä liikuttaessa nämä lihakset aktivoituvat ja tulevat vahvemmiksi. Vahvemmilla lihaksilla on pienempi vammautumisriski, erityisesti nilkan alueella. Myös verenkierto jaloissa paranee lisääntyneen lihasaktiviteetin takia, helpottaen monien jalan verenkiertoon liittyvien sairauksien tilaa ja vähentäen jalkojen kylmyydestä kärsiviä.

Ihminen ottaa keskimäärin  7.000 -14.000 askelta joka päivä ja kävelee noin 100.000 kilometriä elämänsä aikana. Ei siis ole samantekevää, millä kengillä askeleet ottaa!

HYÖDYT

Jalkavaivat ovat lisääntyneet, vaikka urheilukenkien valmistajat ovat kehittäneet monia “HiTech” innovaatioita. Asiantuntijoiden mukaan kenkäteollisuus menee väärään suuntaan – pois siitä, mikä on ihmisille luonnollista: paljasjalkaisuus. Lasten kengissä tilanne on vielä pahempi: lähes kaikki valmistajat tekevät kenkiä, jotka ovat vain pienennettyjä versioita aikuisten kengistä. Pohja on erittäin jäykkä, ja kantakorotus saattaa olla jopa 2 cm paksu (2 cm kantakorotus lapsen kengässä vastaisi 5 cm kantakorotusta aikuisen kengässä. Käytännössä lapsi käyttää siis korkokenkiä jatkuvasti). Tämä on epäluonnollista ja haitaksi kasvavalle jalalle. Feelmax valmistaa tuotteita, jotka mahdollistavat jalan toiminnan kuten se on evoluution puolesta kehittynyt: luonnonmukainen askellus vähentää erilaisia kipuja ja rasitusvammoja. Lisäksi kengät ovat äärimäisen mukavat. Feelmax saa jalkasi voimaan paremmin!

Vastasyntyneen vauvan jalan luut ovat vain osittain kehittyneet. Suunnilleen 14 ikävuoteen asti monet luut kasvavat yhteen muodostaakseen 26 aikuisen jalassa olevaa luuta. Luut kasvavat vielä noin 18 vuoteen asti, ja monet jalkojen terveyteen liittyvät ongelmat johtuvatkin lapsena käytetyistä vääränlaisista kengistä. Lähes kaikki ihmiset kärsivät elämänsä jossain vaiheessa jalkakivuista tai vaivoista. Synnyimme ilman kenkiä, ja meidän pitäisi liikkua mahdollisimman paljon ilman kenkiä.

70% aivojen vastaanottamasta liikeinformaatiosta tulee jalkapohjissa sijaitsevista 200 000 hermopäätteistä. Mitä paremmin aistimme ja tunnemme alustan, sitä parempi kontrolli meillä on liikkeestämme. Paljain jaloin saamme parhaiten palautetta luonnolliselta mekanismiltamme, ja näin tasapainomme on paras mahdollinen. Kun tämä nerokas järjestelmä eristetään vaimennetuilla ja tuetuilla kengillä, aivomme eivät luonnollisesti saa oikeaa palautetta, eivätkä pysty lähettämään oikeita signaaleja. 4 miljoonan vuoden ajan ihminen on kulkenut paljain jaloin, ja jalka on kehittynyt sen mukaan. Jalkaa suojattiin viiltohaavoilta ja kylmyydeltä nahkapusseilla. Nykyisen kaltaiset kengät ovat olleet käytössä vain muutamia satoja vuosia.

Juoksukengät muuttuivat radikaalisti 70-luvulla, ja tehtyjen tutkimusten mukaan niistä on ihmisille enemmän haittaa kuin hyötyä. Muutamia erityistapauksia lukuunottamatta ei ole näyttöä siitä, että nämä HiTech-kengät todellakin parantaisivat juoksuamme tai kävelyämme. Korko, iskunvaimennus ja kenkien pakottama varpaiden ylöspäin käyristyminen muuttavat juoksutyylin aivan erilaiseksi kuin luontoäiti on sen kehittänyt miljoonien vuosien aikana. Juoksuun liittyvät vammat ovat lisääntyneet, vaikka “tieteellisesti” kehitettyjen kenkien pitäisi vähentää niitä. Mutta kenkäteollisuuden jättiläisille paljasjalkaisuus ei ole niin helposti markkinoitavissa ja myytävissä, kuin “korkea teknologia”. Jalkamme on täydellisesti kehittynyt toimimaan ilman kenkiä. Tarvitsemme suojaa vain viiltoja, pistoja ja äärimmäisiä lämpötiloja vastaan.

Moni selkä-, nivel- ja jännevamma on aiheutunut vääränlaisista kengistä. Nykyiset mallit muuttavat asentoamme liikkuessamme, aiheuttaen suurempia iskuja niveliimme, epäluonnollisen asennon ja pitkällä aikavälillä vammoja. Sosiaalisista tai ilmastollisista syistä emme voi kokonaan siirtyä paljasjalkakävelyyn. Siksi Feelmaxit kehitettiin.

Feelmaxit ovat kenkinä äärimmäisen minimaaliset: ne mahdollistavat jalan luonnollisen liikkeen ja hyvän tuntuman alustaan. Kengät suojaavat iskuilta ja viilloilta, sekä kylmältä ja kuumalta, ja estävät tiettyjen loiseläinten ihokontaktin. Kenkä on erikoisleveä varpaiden kohdalta, näin varpaat voivat liikkeessä levitä ulospäin luonnollisella tavalla. Ulkopohja on yksi markkinoiden ohuimmista, mistä johtuen tuntuma on kuin olisi paljain jaloin. Pohjan ansiosta koko kenkä on todella kevyt ja joustava.

FEELMAX VARVASSUKAT täydentävät paljasjalka-konseptiamme, ne eivät normaalisukan tapaan rajoita varpaiden leviämistä ulospäin, ja ne vähentävät myös hikoilua sekä rakkojen syntymistä.

USEIN KYSYTTYÄ

Feelmaxeissa on markkinoiden ohuin pohja. Lähes kaikki kilpailijoiden minimalistikengät ovat vain hieman ohennettuja versioita yrityksen normaaleista kengistä. Feelmaxin ohuimman ulkopohjan valmistaa meille yksinoikeudella kuuluisa saksalainen autorengasvalmistaja Continental®.

Ultraohuen pohjan ansiosta kengät ovat myös erittäin kevyitä – tietääksemme markkinoiden kevyimmät. Jotkut mallit painavat vain 90 grammaa, ollen 3-5 kertaa kevyempiä kuin “normaalit” lenkkitossut.

Tavoitteena Feelmaxin suunnittelussa on myös kengän maksimijoustavuus (ne voi helposti pistää “rullalle”, tämän takia kengät ovat erittäin mukavat. Ne mahtuvat myös pieneen tilaan, vaikka taskuun, ja ovat oivalliset sen takia tauko- tai matkustusjalkineena.

Kenkien sisäpohjallisen voi poistaa, jos etsii puhdasta paljasjalkatuntumaa…

Feelmaxit on suunniteltu erityisen leveäksi varpaiden kohdalta. Tämä ei ulkonäöllisesti ole parhaimman näköinen, mutta jalat rakastavat sitä! Kapeat kengät ovat pääsyy moniin jalkaongelmiin, kuten vaivaisenluihin ja vasaravarpaisiin.

Kyllä. Feelmaxin paljasjalkakonsepti on ehdottomasti paras ratkaisu kasvavalle jalalle Monet aikuisiän jalkaongelmat ovat aiheutuneet jo lapsuudessa – väärien kenkien takia. On erittäin tärkeää, että lapset käyttävät oikeanlaisia, mahdollisimman joustavia kenkiä. Jos vanhemmat haluavat varmistaa jalan optimaalisen kehityksen, paljasjalkakengät ovat ainoa oikea valinta.

Siirtyminen pitää tehdä riittävän hitaasti, jotta keho pystyy sopeutumaan uuteen liikkumistyyliin: huomaat käyttäväsi kokonaan uusia lihaksia. Myöskään tietyt nivelsiteet eivät ole saaneet melko varmasti pitkään aikaan vahvistavaa rasitusta. Jos niitä rasitetaan liian nopeasti liian paljon, tulee rasitusvammoja.

Tärkeintä on kuunnella kehon viestejä: jos jossakin tuntuu kipua, lopeta heti liikunta, ja selvitä kivun syy. Jänteet ja nivelsiteet vaativat pidemmän ajan vahvistuakseen kuin lihakset.

Jos olet diabeetikko, tuntoaisti jaloissa saattaa olla heikentynyt, erityinen varovaisuus ja kontrolli on tarpeen.

Aloita kävelemällä 5-10 minuuttia päivässä 2 viikon aikana. Vähitellen aikaa voi lisätä, mutta kuuntele kehoasi. Yritä juosta lyhyehkö lenkki, vähitellen kasvattaen matkaa. Feelmaxit soveltuvat myös kaikenlaiseen vapaa-aikaan, ei vain juoksuun.

Sadat tutkimukset ovat osoittaneet, että liikkuminen paljain jaloin on ihmisille luonnollisin tapa. Vain erittäin harvoissa tapauksissa erityisiä ortopedisiä korjaavia kenkiä tarvitaan. Lisätietoa “tutkimus” osiossa.

Some of the studies can be found here.

”http://feelmax.fi/research/”

Voit, ja pitäisikin käyttää: matala kaari johtuu normaalisti heikoista jalan lihaksista. Paljasjalkakävely tekee ne vahvemmaksi, ja näin kaari paranee. Muista edetä hitaasti vaihtaessasi Feelmaxeihin, jotta rasitusvammoilta vältytään.

Lopeta välittömästi kipua tuottava liikunta, ja etsi syy kipuun. Kipu normaalisti tarkoittaa, että jokin on vialla, varsinkin jos se jatkuu pitkään. Ota yhteys terveydenhuoltoalan ammattilaisiin.

Feelmax ei pysty vastaamaan yksilöllisiin/henkilökohtaisiin kysymyksiin, mutta paljasjalkakävely vahvistaa jalkoja. Feelmaxit voivat jopa auttaa pääsemään eroon tukipohjallisista, koska jalka alkaa toimimaan tavalla johon se on kehittynyt ja tarkoitettu. Muista edetä riittävän hiljaa, ja anna kehollesi aikaa tottua toisenlaiseen liikkumisasentoon ja – tapaan.

Hyviä kokemuksia on saatu Feelmaxeista, joissa sisällä asiakkaan yksilölliset tukipohjalliset. Älä tee itsenäisesti ratkaisua, vaan terapeutin kanssa yhteistyössä!

ASIAKASPALAUTTEITA

”Olen 62-vuotias fysiatrian erikoislääkäri ja olen harrastanut pitkän matkan juoksua kymmenisen vuotta ja juossut keskimäärin yhden maratonin ja muutaman puolimaratonin vuodessa.
Löysin Feelmax -kengät vasta tänä syksynä, 2010 ja olen tähän mennessä juossut noin 500 km käyttäen Panka kenkiä. Minulla ei ole ollut aikaisempaa kokemusta paljain jaloin juoksemisesta ja ensimmäisenä viikkona pohkeeni kipeytyivät, mutta sen jälkeen kengät eivät ole aiheuttaneet mitään ongelmia. Olen havainnut askellukseni juostessa muuttuneen, kantaiskun sijasta koko jalkaterä tulee maahan samanaikaisesti, mikä on ymmärtääkseni ihmisen alkuperäinen juoksutapa.

Jalan pienet lihakset ovat huomattavasti aktivoituneet. Se on käynyt ilmeiseksi etenkin kylmillä ilmoilla juostessa. Jalat eivät ole palelleet edes lumessa 19 asteen pakkasella. Kylmillä ilmoilla olen käyttänyt ylimääräistä paria villasukkia. Kosteissa olosuhteissa vedenpitävät sukat ovat osoittautuneet miellyttäviksi. Kenkien pohja ei ole liukas ja tuntuma juoksualustaan on huomattavan paljon välittömämpi kuin lenkkareilla. On suorastaan innoittavaa tuntea jalkapohjilla tienpinnan muuttuvat ominaisuudet. Myös tasapainon ylläpito tuntuu vakaammalta. Nyt kun olen tottunut käyttämään Feelmaxeja ja todennut niiden selvät edut, tuntuu suorastaan vastahakoiselta käyttää mitään muita juoksukenkiä. Toistaiseksi olen osallistunut niillä 10 km:n Aktia juoksuun ja odotan mielenkiinnolla seuraavaa puolimaratonia ja sitten maratonia.

Vaimoni, joka myös on 62-vuotias, jonka kanssa juoksen yhdessä, tottui myös Panka -kenkiin kahden viikon ylimenovaiheen jälkeen ja on niihin hyvin tyytyväinen.

Tietoisena tasokkaiden kenkien merkityksestä kasvaville jaloille olemme hankkineet Feelmax -kengät joululahjaksi kuudelle kahdestatoista lapsenlapsestamme.

Vastaanotollani on käynyt monia urheilijoita, joilla on alaselän ja alaraajojen kipuongelmia ja monille heistä olen hoidon ohella ehdottanut Feelmax kenkiä, ja useat heistä ovat käyttäneet tai ainakin tuntevat ne.
Useimmissa tapauksissa pohjallisten käyttämisen takana oleva ajatus on täysin vastakkainen jalan lihasten vahvistumisen kannalta. Sama pätee myös juoksukenkien valtavaan markkinointi-koneistoon. Ennen kaikkea näyttää siltä, että juoksukenkien valmistajat ovat keskittyneet korjaamaan niitä ongelmia, joita itse kenkien käyttö aiheuttaa.
Ihmisjalassa on valmiina juoksuun tarvittava vaimennusmekanismi. Se täytyy vain aktivoida. Olen vakuuttunut siitä, että jo olemassa oleva Feelmax kenkämallisto edustaa ”puuttuvaa rengasta” kenkien kehityksessä ihmiskunnan parhaaksi. Näin ollen niihin kytkeytyy myös valtaisa taloudellinen potentiaali.”

Jussi Timgren, Fysiatri

Käyttäessäni Feelmax -kevytjalkineita olen huomannut kehon tasapainon parantuneen ja esimerkiksi seisoma-asennossa jalkaterät toimivat tasapainoisemmin. Todennäköisesti jalkojen ja lantion seudun lihakset ovat paremmin ”hereillä”, sillä lantion asento ohjautuu optimaaliseen suuntaan. Lisäksi jalkaterien asento kävelyn aikana on parantunut, samoin tuntuma alustaan on parantunut. Se yllätti että keho ja lihakset tottuivat hyvin nopeasti uuteen informaatioon jalkapohjista, ja kävelytyyli muuttui parissa päivässä. Aamuisin ei ole selkä enää jumissa pitkän työpäivän jälkeen. Erittäin hyvät, tästä ei ole paluuta!
Suosittelen jalkineita kaikille golfia pelaaville.

Antti Mäihäniemi, PGA Golf Professional

Olen vuodesta 2004 alkaen juossut 10 maratonia, joista kaksi viimeisintä Feelmaxin paljasjalkineilla. Uusimman sukupolven Feelmaxeilla – juoksujalkine Osmilla, yleisjalkine Pankoilla ja metsäjuoksujalkine Kuuvilla – olen tätä kirjoitettaessa (joulukuu 2010) juossut huhtikuusta 2009 lähtien yhteensä n. 3.000 km.
Myös Ulla-vaimoni on nykyisin vannoutunut paljasjalkineilla juoksija. Hän on kuudesta tähän asti juoksemastaan maratonista juossut viimeisimmän Feelmax Osmilla – vailla minkäänlaisia ongelmia ja ennätysnopealla palautumisella.

42 kilometriä ja 195 metriä kovallakin asfaltilla sujuvat nopeimmin, keveimmin ja alimmilla sykkeillä juuri paljasjalkineita käytettäessä. Palautumiset paljasjalkinein juostuilta maratoneilta ovat sujuneet parissa päivässä.

Metsissä ja pelloilla epätasaisilla alustoilla paljasjalkineille luontainen hieman matalampi ja joustavampi juoksutyyli merkitsee huomattavasti tehokkaampaa ja turvallisempaa kokonaiskinetiikan joustokohtia hyödyntävää iskunvaimennusta. Nilkat, polvet, lonkka ja selkä säästyvät paljasjalkineiden ”pakottaman” luonnollisen juoksutyylin ansiosta odottamattomilta yllätyksellisiltä iskuilta. Koordinaatio ja asentotunto toimivat paljasjalkinein sitä paremmin, mitä haastavampi maasto on juostavana.

Liukkailla alustoilla (lumi, jää ja märkä sammal) paljasjalkineiden ”pakottama” pehmeämpi juoksutyyli merkitsee myös aktiivista kitkan hallintaa. Aiemmat nastalenkkarini (= passiiviset kitkan hallinnan välineet) ovat paljasjalkineisiin siirtymiseni myötä joutuneet kokonaan vaille käyttöä. Feelmaxien Contitech-pohjan ällistyttävä pito luistavillakin alustoilla yhdessä joustavan, liukkautta paremmin aistivan juoksutyylin kanssa merkitsee lisääntynyttä turvallisuutta myös talvella juostessani.
1 mm ohuet Pankat (yleisjalkineet) ja 2 mm paksut Osmat (varsinaiset maantiejuoksujalkineet) ja Kuuvat (metsäjuoksujalkineet) ovat kaikki jo kestäneet enemmän kilometrejä kuin yhdetkään aiemmin käyttämäni paksupohjaiset pronaatiotuetut, kantaiskunvaimennetut juoksukenkäni.

Riku Lehtinen, Juoksija, alppihiihtäjä ja liikkeenjohdon konsultti (LJK)

Hei, minun on jo pitkään (viime kesästä lähtien) pitänyt antaa teille palautetta ostamistani Feelmax Niesa -kengistä. Olen käyttänyt niitä sekä juoksulenkeillä (ulkona ja juoksumatolla, 5-10 km) että kallioisessa metsässä (ja asfaltilla) koirien kanssa. Kenkien ansiosta tuntuu siltä, kuin olisin saanut uuden aistin! Tai ehkä paremminkin, kävely ja juoksu tuntuvat siltä kuin ne lapsena tuntuivat, ja vähän vaille viisikymppisenä täytyy myöntää, että ihan vähään aikaan ei liikkuminen ole siltä tuntunut.
Kengät suojaavat loistavasti jalkoja terävien kivien/oksien/lasinsirujen pistoilta, mutta muuten tunne todellakin on kuin paljain jaloin kävellessä – jalan lihakset kehittyvät jatkuvasti, ja maaperän muodot ja koostumus tuntuvat aivan uudella tavalla. Harrastan myös Pilatesta, ja olen huomannut tasapainoni parantuneen huomattavasti.
Kengät ovat siis ehkä paras tuote, jonka olen elämässäni ostanut!

Pilateksen harrastaja

Olen hoitajana osastolla, jossa asiakkaina vaikeasti vammaisia. Teen siis töitä jalkojen päällä 8 tuntia putkeen ja työtä tosiaan piisaa. Työni on fyysisesti todella vaativaa ja raskasta.
Minulla on työkenkänä käytössä Feelmaxin kevytjalkineet ja OVAT OLLEET LOISTAVAT!!! Yhtenä päivänä olin unohtanut jalkineet kotiin kuivumaan (pesen niitä 1-2 kertaa viikossa pöpöjen takia ja ovat kestäneet hyvin) ja lainasin työkaverilta tavan sisäsandaaleja ja auta armias että jalat olivat tulessa jo pari tuntia huhkittuani! Oli pakko tehdä loppupäivä töitä pelkät varvassukatt jalassa.

Minulla on nivelreuma, joten sitä suuremmalla syyllä jalkojeni ja sitä kautta koko vartaloni hyvinvointi on tärkeää, varsinkin näin fyysistä hoitotyötä tehdessä.
EN VAIHTAISI ENÄÄ MUUNLAISIIN TYÖKENKIIN MISTÄÄN HINNASTA!!

Marja Nykänen, Hoitaja Etelä-Suomesta

YHTEYSTIEDOT

050 3055020
info@kevytjalkineet.fi

Vuosaaren Jalkaterapia
Pursilahdenranta 2,
00980 Helsinki
Sisäänkäynti Aurinkorannan puolelta