Haluatko suoraan ostoksille? Siirry tästä kauppaan:

Feelmax Lasten mallit
JOS HALUAT TERVEET JALAT LAPSELLESI, JATKA LUKEMISTA

Jalkaongelmat ovat todella yleisiä. Suurin osa niistä on saanut alkunsa jo lapsuudessa.

98% lapsista syntyy tervein jaloin, mutta aikuisena meitä vaivaa liikavarpaat, madltunut jalan kaari, yli-tai alipronaatiot, jalan epämuotoisuudet, verenkierto-ongelmat jne. Puhumattakaan nilkka-, polvi-, lantio- ja selkäongelmista, jotka saavat alkunsa jaloista.

Maissa, joissa kuljetaan paljain jaloin, jalkaongelmat ovat äärimmäisen harvinaisia.

Tohtori Lynn Staheli, Ortopedian johtaja Seatlen lastensairaalassa on todennut, että lapset jotka kulkevat paljon paljain jaloin, omaavat terveellisimmät jalat. Hän sanoo:

”Jos verrataan esimerkiksi Kiinan alueita joissa ihmiset eivät käytä kenkiä niihin joissa niitä käytetään, huomataan että paljain jaloin kulkevien jalat ovat joustavammat ja liikkuvammat. Heidän jalkansa ovat vahvemmat, niissä on vähemmän epämuodostumia ja vaivoja kuin maissa joissa kenkiä käytetään.”

Tohtori Staheli sanoo että länsimaissa lasten on käytettävä kenkiä suojautuakseen liialliselta kuumuudelta tai kylmyydeltä, lasisiruilta ja lialta. Hän sanoo, että mitä lähempänä kenkän ominaisuudet ovat paljasjalkaisuutta, sitä parempi. Hän lisää ettei ole tieteellisesti osoitettu että ns. Ortopediset (useasti jäykät jalkaa pakottavat) kengät korjaavat mitään – lähes aina jalan ongelmat korjaatuvat itsestään.

Terveessä jalassa on 26 luuta, joista syntyessä suurin osa on rustoa. Lapsen kasvaessa ne vähitellen luutuvat, ja kehittyvät lopulliseen muotoonsa murrosiän lopulla.

Siksi on äärimmäisen tärkeää huolehtia lasten kehittyvistä jaloista, koska ne ovat erittäin herkkiä puristukselle, ja muotoutuvat helposti väärään muotoisiksi jos kengät ovat väärän muotoiset.

Monet uskovat, että yksi kenkien tärkeimpiä ominaisuuksia on kaarituet. Ne ovat itse asiassa todella huonot, koska jalan kaari on tarkoitettu pysymään ylhäällä jalkojen lihasten kannattamana. Viime aikoina jalkaterveyden ammattilaiset ovat palaamassa takaisin tähän luonolliseen – ja loogiseen – tapaan.

PARHAIMMAT KENGÄT OVAT SELLAISET, JOTKA ANTAVAT JALAN TOIMIA LUONNOLLISESTI, ILMAN RAJOITTEITA

Lasten kenkä pitäisi olla kevyt, joustava ja muotoiltu kärjestä leveäksi – kuten lapsen jalka on. Siinä ei pitäisi olla mitään kaaritukia tai jäykisteitä. Ja milloin mahdollista, lasten tulisi liikkua paljain jaloin.

PALATAAN TAKAISIN JUURILEMME… FEELMAX® KIDS JALKINEILLA:

Ihmiset ovat kävelleet paljain jaloin miljoonia vuosia. Jalkoja suojasivat vain eläimen nahasta valmistetut “kengät”. Evoluutio muokkasi jalkamme toimimaan paljain jaloin – ei jäykissä ja painavissa kengissä. Näin on loogista että kenkämme pitäisi muistuttaa nahkamokkasiineja.

Feelmax® käytti yli 3 vuotta kehittäessään lapsille kenkiä, jotka on tehty heidän jalan mukaan. Ne on suunniteltu olemaan terveellisimmät vaihtoehdot kasvavalle jalalle, ja valmistettu lääkäreiden suositusten mukaan.

  • erittäin, erittäin JOUSTAVIA – ne antavat jalan lihasten ja jänteiden toimia, kuten ne on ihmisen evoluution mukaan tarkoitettu toimimaan. Kenkien käyttö vahvistaa näitä lihaksia luonnollisella tavalla, jokapäiväisessä käytössä, ilman että pitäisi tehdä mitään erityisä jalkaharjotteita.
  • MUOTOILTU lasten jalan mukaan: leveät varpaiden kohdalta, ja ilman kärkikäyntiä.
  • erittäin KEVYET – ne eivät muuta lasten biomekaanista liikettä.
  • ei JÄYKISTEITÄ eikä TUKIA – lasten jalkaa ei saa jäykistää “kipsillä” jotka estävät jalan luonnollisen toiminnan ja liikkeen.
  • HELPOT PUKEA PÄÄLLE ja OTTAA POIS
  • mahdollisimman HENGITTÄVÄT – mukavuuden ja hien muodostumisen vähentämiseksi. Lasten jalat hikoilevat erittäin paljon.
Feelmax lasten kengät
ASIAKASPALAUTTEITA

Olen nyt seurannut 3 vuotiaan poikani kävelemistä Feelmax -kengillä ja olen huomannut muutaman edun tavallisiin kenkiin verrattuna:
1. Selkein ero on varpaiden vapaa dorsifleksio, joka varsin kevytrakenteisistakin lenkkareista puuttuu. Tavanomaisessa kengässä pohja on lapsen kevyen painon vuoksi lähes täysin jäykkä askelen kaikissa vaiheissa. Uskoisin, että Feelmax -jalkineet edesauttavat intrinsic lihasten ja proprioseptiikan kehittymistä.

2. Ainakin poikani mielellään pitää ko. kenkiä. Varsinkin nyt kesällä taipumus ottaa kengät ja sukat pois ulkona leikkiessä on vahva. Kevyt ja taipuisa kenkä ei ilmeisesti samalla tavalla haittaa menoa.

3. Aivan ehdottomasti ko. jalkinetta voin suositella ensijalkineeksi. Kävelyn oppimisessa jalkapohjan tuntuma maahan on kuten sisätiloissa ilman kenkää tai paljain jaloin. Lisäksi on osoitettu, että leikki-ikäiselle luonnollisen latuskajalan asennon korjaaminen jäykällä kengällä ja varrella ei ole tarpeen.

Janne Sahlman, LT, Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri, KYS:n jalkakirurgian vastuulääkäri

Kävelemään opettelevan ja kasvavan lapsen jalkaterät ovat erittäin joustavat ja liikkuvat sekä nilkat vahvat. Jalkaterien, nilkkojen ja jalkapohjan ihon on lisäksi opittava aistimaan kehon ja nivelten asentoja ja liikkeitä tukeakseen hyvän pystyasennon ja vakaan tasapainon kehittymistä. Amerikkalaisten lastenortopedien mukaan lapsi ei näin ollen tarvitse ulkopuolelta tulevaa, kenkien antamaa tukea kehittyäkseen terveiksi, vahvoiksi ja monipuolisesti toimiviksi. Parhaiten jalkaterät kehittyvät paljain jaloin tepasteltaessa niin pitkään kuin mahdollista. Tutkimusten mukaan paljasjaloin kävelevillä on terveemmät jalat. Heillä on vähemmän varpaiden virheasentoja, kun varpailla on laaja liikkuma-alue ja tukipinta käytössä. Lattajalkojen on tutkimuksissa todettu olevan selvästi harvinaisempia paljasjaloin liikkuvilla kansoilla kuin kenkiä käyttävillä. Tossuilla kävelevillä oli vähemmän lattajalkoja kuin umpinaisia kenkiä käyttävillä 4-13-vuotiailla lapsilla.
Kenkien pääasiallinen tehtävä on lapsen jalkojen suojaaminen. Parhaan suojan antavat kengät, jotka mukailevat lapsen jalkaterän ominaisuuksia. Ihannekenkä on kevyt ja pehmeä, pohjasta joustava ja pitävä sekä ohutpohjainen, lapsen jalkaterän mallia muotoileva (kantapäästä kapea ja edestä kaikille varpaille liikkumatilaa antava), ilman sisäkaaren tukia ja jäykisteitä. Nämä ominaisuudet tukevat lapsen jalkaterän tervettä kehitystä, antaessaan jalkaterän nivelille ja lihaksille mahdollisuuden työskennellä tehokkaasti pehmeässä, joustavassa sekä tilavassa ympäristössä. Joustava pohja mahdollistaa varpaiden aktiivisen koukistumisen ja alustaan tarttumisen, mikä kehittää jalkaterän pienten lihasten lisäksi nilkan asentotuntoa sekä jalkapohjan ihotuntoa. Hyvin kehittynyt tuntoaisti mahdollistaa lihasten, nivelten ja hermojen joustavan yhteistyön ja vakaan tasapainon kehittymisen.

Feelmaxin kevytjalkineiden ominaisuudet mukailevat lapsen jalkaterän ominaisuuksia ja tarjoavat riittävän suojan, jos liikkumisympäristö ei ole turvallinen. Jalkineissa on riittävästi tilaa varpaiden normaalille työskentelylle ja joustavuutensa ja keveytensä johdosta lapsen nivelet ja lihakset saavat ainutlaatuisen mahdollisuuden työskennellä aktiivisesti ja normaalin kävelyn mallin mukaisesti. Kevytjalkineet ovat helpot ja nopeat pukea pieniinkin jalkoihin, joissa varpaat yleensä menevät kippuraan. Joustava kiinnitys varmistaa jalkineiden pysymisen jaloissa. Kevytjalkineet ovat tervetullut uutuus korvaamaan perinteisiä ”vahvempirakenteisia” ensiaskelkenkiä. Uusi tieto kasvavan lapsen jalkaterän ominaisuuksista tukee kevytjalkineiden valintaa ensimmäisiksi kengiksi, sitten kun niiden aika on. Kevytjalkineilla, melkein kuin paljain jaloin, kohti hyvää jalkaterveyttä.

Riitta Saarikoski, Jalkaterapian lehtori, THM, Helsingin ammattikorkeakoulu Stadia

YHTEYSTIEDOT

050 3055020
info@kevytjalkineet.fi

Vuosaaren Jalkaterapia
Pursilahdenranta 2,
00980 Helsinki
Sisäänkäynti Aurinkorannan puolelta