Haluatko suoraan ostoksille? Siirry tästä kauppaan:

Suomi Kenkä Naisten mallit
Suomi Kenkä miesten mallit
Suomi Kenkä lasten mallit

Suomessa Lieksan Pankakoskella valmistettu Suomi Kenkä on perinteisen ”tohvelin” parannettu ja päivitetty versio – monikäyttöisempi, terveellisempi ja mukavampi.

Suomi Kenkä Oy:n tarina sai alkunsa, kun klassisia suomalaisia Reino®-kenkiä valmistanut yritys Lieksassa meni konkursiin vuonna 2019. Suomi Kenkä Oy osti tämän tehtaan konekannan ja jatkaa tuotantoa Lieksan Pankakoskella uusituilla kenkämalleilla ja tehtaan vanhaa henkilökuntaa käyttäen.

Suomi Kenkä Oy:n taustalla on Feelmaxin osaaminen ja perinteet paljasjalkakenkin valmistuksessa.

Luonnonmukainen ja ekologinen

Kengissä ja pakkauksissa käytetään mahdollisuuksien mukaan kierrätysmateriaaleista valmistettuja raaka-aineita. Tuotannossa  jätteen määrä pyritään minimoimaan ja yritys etsii myös keinoja vähentää tavarakuljetusten aiheuttamaan hiilijalanjälkeä mm. pienentämällä pakkauskokoja ja käyttämällä paikallisia tavarantoimittajia mahdollisuuksien mukaan. Mm. pakkausmateriaalit on valmistettu kenkätehtaan viereisellä kartonkitehtaassa Pankakoskella. Kaikki Pankaboardin tuotteissa käytetty puuraaka-aine ja kuitu on hankittu laillisista ja kestävistä lähteistä ja että ne voidaan jäljittää 100-prosenttisesti.

Yksinkertaista. Toimivaa. Mukavaa.

Suunnittelun pohjalla on skandinaavinen pelkistetty, hillitty, laadukas ja toimiva design. Kengissä on haluttu käyttää perinteisiä, hyväksi tunnettuja, suomalaisia materiaaleja. Näin on saatu markkinoille parannettu ja päivitetty versio perinteisistä ”tohveleista”.

Muotoilu.

Kenkien suunnittelussa on lähdetty siitä, että kenkä ovat anatomisesti jalan muotoinen, eikä päinvastoin. Kengät ovat leveät varpaiden kohdalta – jalkaterveyden yksi perusasioista on että kengän kärki ei saa puristaa varpaita lainkaan yhteen. Kengät istuvat kuitenkin hyvin nilkan kohdalta. Ne ovat tehty myös äärimmäisen kevyeiksi. Pohja on ohut ja taipuisa, aktivoiden ja vahvistaen jalan pikku lihaksia ja jänteitä. Näin kenkä toimii oikealla lailla jalan luonnollisen ergonomian mukaisesti, ei sitä vastaan. Vahvat jalan lihakset ovat jalkaterveyden perusta. Kehittämämme pohjan ansiosta saavat tarvitsemaansa harjoitusta jokapäiväisessä käytössä – ilman mitään ylimääräisiä ”jalkatreenejä”. Rakenteensa puolesta kenkä muotoutuu erinomaisesti jalan mukaan ja on säädettävissä eri tyyppisille jaloille. Kengät on myös suunniteltu niin, että ne on mahdollisimman helpot pistää jalkaan.

Ainutlaatuinen ulkopohja.

Kenkien pohjat valmistetaan Ecorubber™  luonnonkumista, johon sekoitetaan mukaan kierrätetyistä autonrenkaista saatua kumirouhetta sekä renkaiden valmistuksessa syntyviä kumijäämiä. Kumiseos vulkanisoidaan (=sulatetaan) suoraan kengän päälliseen kiinni, joka takaa erittäin lujan liitoksen. Kumiseoksesta pystytään käyttämään tuotannossa käytännössä 99,5%, joten jätettä ei tästä synny! Suoravulkanointi myös eliminoi liimojen käytön. Pohja on erittäin joustava ja paksuudeltaan vain 3 mm. Se soveltuu sekä sisä- että ulkokäyttöön,eikä jätä jälkiä lattiaan.